Klantverhaal van Henk Smid

"Het één zet het ander in beweging!"

Ruim 3,5 jaar traint Henk Smid (56 jaar) nu bij fit20. Hij woont in Stadskanaal, dus is hij wekelijks te vinden in de studio in Stadskanaal. Zijn training bij fit20 zit standaard in zijn weekritme. Hij traint iedere maandag, zodat hij ook iedere week fit kan beginnen! Volgens Henk zorgt dit vaste moment ervoor dat hij het volhoudt. Het liefst traint hij in de ochtend, want dan heeft hij er de rest van de dag profijt van. Zoals Henk zegt “de spieren worden wakker geschud en je staat voor de rest van de dag ‘aan’.

Voordelen
Als directeur en eigenaar van Variass in Veendam, zit Henk veel op het kantoor tijdens zijn werk. Hij merkte dat zijn spierkracht afnam en dat hij pijntjes (rugklachten) kreeg. Op advies van fit20 leden en door hun enthousiasme is Henk destijds ook de training bij fit20 gaan proberen. Voor hem heeft de training meerdere voordelen;

  • Hij merkt dat zijn spieren sterker en sterker worden.
  • Dat zijn rugklachten afnemen.
  • Ook past de training goed in zijn drukke werkschema. Als ondernemer heb je weinig tijd over, maar een 20 minuten training is goed in te plannen.
  • Echt een groot voordeel is ook dat je direct na de training aan de slag kan, zonder douchen en omkleden!

Een stok achter de deur
Net als veel mensen heeft Henk soms een stok achter de deur nodig. Zijn stok is het trainen als duo. Hij traint samen met een goede kennis en zoals hij zelf zegt: ‘’dan ga je toch sneller en het is bovendien ook gezelliger.’’ De twee krijgen de training van personal trainer Sascha Zij zorgt ervoor dat ze de oefeningen correct uitvoeren en sleept ze door de training heen.

Medewerkers van Variass trainen bij fit20
Henk vindt het ook belangrijk dat zijn medewerkers de kans krijgen om te trainen bij fit20. Daarom biedt hij ze de mogelijkheid om tijdens werktijd te trainen. Een groep collega’s uit de productie, Research & Development en kantoor is wekelijks te vinden in de studio. Die is naast de productielocatie van Variass gevestigd. Henk is blij dat zijn collega’s elkaar enthousiasmeren voor de training en zich ervan bewust zijn dat je voor een vitaal lichaam zelf iets moet doen. Net als Henk zelf hebben veel van zijn collega’s een zittend beroep, waardoor ze een verhoogde kans hebben op het ontwikkelen van rug- en/of schouderklachten. Trainen bij fit20 zou dit kunnen voorkomen. Niet alleen Henk is blij dat zijn collega’s deze kans aanpakken, maar ook de werknemers zelf ervaren het als zeer positief.

Bewustwording en positieve gedragsverandering
Henk zegt dat hij merkt dat het trainen bij fit20 niet alleen goed is voor het lichaam, maar dat het ook zorgt voor een positieve gedragsverandering. Dit merkt hij bij zichzelf en zijn collega’s. “Het één zet het ander in beweging”, zegt hij overtuigend. Op de zondagavond houdt hij er al rekening mee dat hij die volgende ochtend eerst gaat trainen. “Dan laat ik dat biertje lekker staan. Je wordt bewuster van wat je eet en drinkt, neem wat vaker de trap. Hierdoor voel je je ook al fitter. Een ander voorbeeld van bewust eten en vitaliteit is dat we op het bedrijf fruit hebben staan. Het is immers ‘one apple a day…’.” In de pauze lopen de collega’s ook samen een rondje. “Het is mooi om te zien dat medewerkers elkaar motiveren. We zijn ons ervan bewust dat iedereen zelf iets kan én moet doen aan zijn of haar eigen vitaliteit!”.

Henk wil aan iedereen die nog geen lid bij fit20 is meegeven: “ga het eens proberen! De fit20 training is een korte activiteit waarmee je je spieren activeert en waardoor je je zeker fitter voelt!”